• Dr. Agostina Neta 84
  • +381 64 2387 006
  • bogdan.vlahovic@amlconsulting.rs
  • Radno vreme: 9-18h, subotom 9-15h

SEMINARI, OBUKE I RADIONICE

Uspešno završeni programi i aktuelna ponuda profesionalnog usavršavanja vođeni timom stručnjaka u odličnim uslovima
Kako izbeći međunarodno dvostruko oporezivanje kod pravnih I fizičkih lica

Kako izbeći međunarodno dvostruko oporezivanje kod pravnih I fizičkih lica

Zašto učestvovati?

 

Naši polaznici će imati priliku da se detaljno upoznaju sa pojedinostima vezanim za Poresku politiku i mogućnosti ostvarivanja poreskih ušteda kroz definisanje na koje prihode nerezidentno lice plaća porez po odbitku, ko je obavezan da plati porez po odbitku a ko nije, kakvi su kriterijumi za određivanje usluga koje se mogu smatrati oporezivim porez po odbitku, detaljna analiza ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, definicija stalne poslovne jedinice, kako koristiti poreski kredit po odbitku plaćen u inostranstvu. Sve to i još mnogo toga ćete saznati od naših stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom iz ove oblasti, kroz prezentaciju, konkretnen primere i aktivno učestvovanje u diskusiji. Naši učesnici m ogu očekivati i podršku iz ove oblasti od strane naših stručnjaka i u poslovanju posle održavanja seminara.

 

Kome je namenjen seminar?

Vlasnicima, generalnim i izvršnim direktorima, poreskim i finansijskim savetnicima i konsultantima, računovođama i knjigovođama, rukovodiocima i zaposlenima u sektoru finansija kao i svima onima koji žele da unaprede svoja znanja iz oblasti poreske politike i poreskog planiranja i mogućnosti uštede u poreskim izdacima unutar zakonskog okvira.

 

Teme koje će biti obrađene su:

• Da li i na koje prihode koje ostvari nerezidentno pravno lice se plaća porezpo odbitku?

• Ko je obavezan da plati porez po odbitku a ko ne?

• Kriterijumi za određivanje koje usluge se smatraju oporezivim porezom poodbitku?

• Kako se osloboditi plaćanja poreza po odbitku u celosti odnosno delimično(konkretni saveti i primeri)

• Da li se plaćanje menadžment naknade nerezidentnom pravnom licu smatrauslugom, autorskom naknadom, dividendom ili drugim prihodom (kriterijumi za razliku, konkretni saveti sa osvrtom na iskustva u praksi)?

• Pregled ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja (šta nam ugovori omogućavaju i koji su uslovi za njihovu primenu, na koje ugovore obratiti pažnju zbog njihovih specifičnosti)

• Stalna poslovna jedinica nerezidetnog obveznika (definisanje, karakteristike, obaveze, plaćanje poreza u Crnoj Gori)

• Korišćenje poreskog kredita za porez po odbitku koji je plaćen u inostranstvu

 

• Pitanja i odgovori, aktivna diskusija

 

Predavači su:

Bojan Čepić, MSc, ACCA, direktor odeljenja za poresko savetovanje u revizorsko konsultantskoj kompaniji BDO Srbija. Bogato iskustvo u oblasti poreskog savetovanja i finansija sticao je radeći na ključnim pozicijama u međunarodnim kompanijama. Obavljao je poslove menadžera u odeljenju za poresko savetovanje revizorsko-konsultantske kuće Ernst & Young. Dve godine je rukovodio odeljenjem za poresko savetovanje u regionalnoj konsultantskoj kući iz Austrije Confida Consulting. Sedam godina je radio kao poreski savetnik u revizorsko-konsultantskoj kući PricewaterhouseCoopers, od toga godinu dana u kancelarijama u Velikoj Britaniji (Londonu, Birmingemu i Notingemu). Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu gde trenutno pohađa doktorske studije u oblasti finansijskog i poslovnog upravljanja. of Chartered Certified Accountants).ma poreskog savetovanja, poreskih revizija, due diligence projekata kupovine i preuzimanja nekih od najvećih banaka i preduzeća u regionu, projekata poreskog planiranja i strukturiranja i asistiranju poreskim obveznicima u toku kontrola od strane poreskih organa Republike Srbije.

Boško Nilević. supervizor u odjeljenju za Uvjeravanje/reviziju u firmi BDO d.o.o. Podgorica. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici 2007.godine. Posjeduje 10 godina iskustva, od čega 6 godina u reviziji i uslugama srodnim reviziji (Reviko d.o.o. Podgorica i PwC d.o.o. Podgorica) a 4 godine u računovodstvu (Crnogorski operator trzista elektricne energije d.o.o. Podgorica i Mil-Pop d.o.o. Podgorica). 

 

Mesto i vreme održavanja obuke: Konferencijaska sala Hotela Hilton, Bulevar Svetog Petra Crnjaskog broj 2, Podgorica 20.04.2018 u 10.00 h. Seminar traje do 14.00h.

Kotizacija: 130.00 EUR po učesniku, za 2 i više kandidata iz iste firme/organizacije odobravamo popust od 10%. U kotizaciju je uključeno: predavanje, materijal sa seminara, sertifikat, pauzu za ručak i parking.

INFORMACIJE : TEL: +381 64/23-87-006; Email: bogdan.vlahovic@amlconsulting.rs Osoba za kontakt: Bogdan Vlahović

 

 

KONTAKT INFO
sprecavanje pranja novca, finansijska forenzika, internet bezbednost, poreska politika

Agencija za Edukaciju AML Consulting | Dr Agostina Neta 84 | 11070 Novi Beograd | +381 64 2387 006 | bogdan.vlahovic@amlconsulting.rs
smrtovnice cosmetics jastuci smrtovnice smrtovnica ba2017. Sva prava zadržana. AMLconsulting.rs
Izrada sajta Creative Web