• Dr. Agostina Neta 84
  • +381 64 2387 006
  • bogdan.vlahovic@amlconsulting.rs
  • Radno vreme: 9-18h, subotom 9-15h

SEMINARI, OBUKE I RADIONICE

Uspešno završeni programi i aktuelna ponuda profesionalnog usavršavanja vođeni timom stručnjaka u odličnim uslovima
Novi Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma i Izmene zakona o raspolaganju imovinom u cilju sprečavanja terorizma

Novi Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma i Izmene zakona o raspolaganju imovinom u cilju sprečavanja terorizma

Zašto učestvovati?

 Da li ste znali da neispunjavanjem obaveza prema Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma rizikujete novčane kazne u iznosima od 500.000 do 3.000.000 dinara? 

 

Cilj obuke je da odgovori na pitanja: 

Šta donosi novi Zakon, koja lica su u obavezi da primenjuju propis, nova interna akta, proširenje liste funkcionera, novi visokorizični klijenti, gde se menja kaznena politika i druge.

Novi Zakon je usvojen 14.12.2017. godine i počinje sa primenom 1. aprila 2018. godine, do kad obveznici moraju da izmene interna rešenja, procedure, primene nova zakonska rešenja i uspostave takav interni sistem koji će omogućiti implementaciju svih novina.

Obuka ima za cilj da obveznike upozna sa novim obavezama i ponudi neka od mogućih načina za implementaciju.

 

Osim novog Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, istog dana je donet i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terororizma. Ovaj zakon je počeo  da se primenjuje odmah po stupanju na snagu, odnosno 25.12.2017. godine. Ko su obveznici po ovom zakonu, koje obaveze su izmenjene, ko je zadužen za nadzor i šta je novina su samo neke od tema koje će biti obrađene.  

Teme koje će biti obrađene su: 

o Osnovni pojmovi

o Ko su obveznici?

o Poglavlja

o Radnje i mere poznavanja i praćenja stranke

o Visokorizični klijenti

o Procena rizika

o Kombinacija rizika

o Analiza rizika

o Visok rizik

o Poslovni odnos bez fizičkog prisustva stranke

o Korenspodentski odnosi

o Domaći/strani funkcioner

o Interna akta – promene u procedurama i dokumentaciji

o Kaznena politika

o Izmene zakona o ograničavanju raspologanjem imovinom u cilju sprečavanja terorizma 

o Novine u obavezama, nadzorni organ, obaveze primene

o Liste terorista međunarodnih organizaciji i liste terorista Srbije

 

Seminar je namenjen svim obveznicima Zakona o Sprečavanju pranja novca kao što su: Agenti za promet nekretnina, kazina, on lajn igre na sreću, lizing kuće, osiguravajuća društva, posrednici i zastupnici u osiguranju, brokersko dilerska društva, menjačnice, agenti za prenos novca, investiciona društva, društva za upravljanje, revizori, računovođe, lica u bankama koja imaju kontakt sa klijentima i svima koji žele da podignu nivo znanja o ovoj tematici. 

Predavači su:

Milunka Milanović, konsultant OEBS, bivša načelnica unutar Uprave za sprečavanja novca, trenutno radi kao direktor u oblasti sprečavanja novca i finansiranja terorizma u Komercijalnoj banci ad Beograd i koordinator AML poslova na nivou Grupe.  

Goran Lukić, visokokvalifikovani stručnjak specijalizovan za predmete koji obrađuju tematike sprečavanja pranja novca, suzbijanja finansijskog kriminala, finansijske forenzike i međunarodne ekonomske špijunaže. Međunarodno sertifikovani specijalista za sprečavanje pranja novca - CAMS i na listi eksperata OEBS-a za oblast suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala i pranja novca.

 

Mesto i vreme održavanja obuke: Konferencijaska sala Hotel Crystal, Internacionalnih brigada 9, 11000 Beograd 26.01.2018 u 10.00 h. Seminar traje do 16.00h.

Kotizacija: 12.000,00 RSD po učesniku, za 2 i više kandidata iz iste firme/organizacije odobravamo popust od 10%. U kotizaciju je uključeno: predavanje, materijal sa seminara, sertifikat, 2 kafe pauze, parking

INFORMACIJE : TEL: 064/23-87-006; Email: bogdan.vlahovic@amlconsulting.rs Osoba za kontakt: Bogdan Vlahović

KONTAKT INFO
sprecavanje pranja novca, finansijska forenzika, internet bezbednost, poreska politika

Agencija za Edukaciju AML Consulting | Dr Agostina Neta 84 | 11070 Novi Beograd | +381 64 2387 006 | bogdan.vlahovic@amlconsulting.rs
smrtovnice cosmetics jastuci smrtovnice smrtovnica ba2017. Sva prava zadržana. AMLconsulting.rs
Izrada sajta Creative Web